Adviseur Woordvoering en Public Affairs

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
40 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
Communicatie
Salaris
Maximaal € 69.000 op jaarbasis, inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB).

Afdeling Communicatie

De afdeling Communicatie van Vitens is een stafafdeling, met ongeveer 15 fte. De afdeling adviseert over- en faciliteert in de wijze waarop het communicatief vermogen van Vitens het best tot z'n recht komt. Wij richten op ons op interne klanten, externe klanten, stakeholders en de media. De afdeling is verdeeld in de aandachtsgebieden content en newsroom, campagnes en projecten en verandercommunicatie.

De adviseur Woordvoering en Public Affairs is binnen de kaders van de strategie van Vitens en reputatiemanagement verantwoordelijk voor het onderhouden van de dagelijkse contacten met vertegenwoordigers van de media en politiek.

Voor deze functie zoeken wij een nieuwsgierige adviseur die met een frisse blik op het communicatievak ons team versterkt. Je signaleert relevante trends, ontwikkelingen en issues en agendeert deze. Je bent een gesprekspartner voor de business en een energieke sparringpartner voor collega’s. Je hebt visie, lef en overtuigingskracht. We zoeken een combinatie van denk- en met name doekracht. En natuurlijk houd je bij alles wat je doet de belangen van de klanten en stakeholders in het achterhoofd.

Wat je in elk geval moet doen en kunnen

 • Je rapporteert aan de teammanager Communicatie
 • Je werkt in het aandachtsgebied content en newsroom
 • Je wordt functioneel aangestuurd door de reputatiemanager
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van de (media) plannen en bewaakt de kwaliteit van de uitvoering.
 • Je Informeert proactief politiek, media en relevante andere partijen over het beleid, de standpunten en de activiteiten van Vitens.
 • Je registreert mediaperformance en voorziet extern en intern van duiding
 • Levert een bijdrage aan het strategische public affairs plan en voert deze uit
 • Monitort voortdurend berichtgeving in de media
 • Fungeert als secretaris/penvoerder ter ondersteuning van de Reputatie manager bij het multidisciplinaire public affairs overleg.
 • Participeert in multidisciplinaire issue teams binnen het bedrijf.
 • Je bent in staat een actief netwerk op te bouwen met politici, beleidsmedewerkers en stakeholders.

Ideale achtergrond

 • Vooropleiding: Academisch werk- en denkniveau (afgeronde opleiding op HBO/ WO-niveau richting communicatie/journalistiek/bestuurskunde). BPN-niveau 3.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op een ministerie, in de Tweede Kamer of bij een politieke partij.
 • Vakkennis: Kennis van het medialandschap. Kennis van politieke en bestuurlijke processen. Beheerst de Engelse taal. Heeft netwerk met journalisten en relevante stakeholders van Vitens.
 • Ervaring: Minimaal 5 jaar relevante werkervaring (woordvoering/politiek/journalistiek).

Wat je verder meebrengt aan competenties:

Analytisch, innovatief, stressbestendig, sensitief en een networker.

Crisismanagement

Maakt in crisissituaties deel uit van het crisisteam en regisseert samen met de Reputatie manager, met het oog op damage control, de woordvoering/ publiciteit rond de crisis.

Het verrichten van standaard consignatiediensten maakt onderdeel uit van de functie. 24/7 bereikbaar voor de media volgens wachtdienstschema.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in schaal 11 (max € 4729,- bruto per maand op fulltime basis) van de WWB CAO. Indicatie voor het bruto maximum fulltime jaarsalaris inclusief ons flexible arbeidsvoorwaarden budget bedraagt € 69.000,-. Het betreft een baan voor 40 uren per week. Standplaats Zwolle.

Solliciteren

Stuur je CV en motivatie voor 21 juli a.s. via onderstaande sollicitatiebutton naar Barbara van der Velden. Voor vragen over de vacature kan je een e-mail sturen naar barbara.vandervelden@vitens.nl.

Vitens

Vitens is met ruim 5,6 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op Vitens. Bij Vitens zorgen we voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen een zo laag mogelijke prijs. Maar daarnaast zoekt Vitens nadrukkelijk verbinding met de samenleving. Er wordt gewerkt aan de bewustwording rondom Kraanwater en gezorgd dat het ook buitenshuis beter beschikbaar is. Wij helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is.

Customer excellence en schone bronnen zijn twee strategische doelen van Vitens. Omdat klanten niet kunnen kiezen voor Vitens, kiest Vitens voor haar klanten. De focus ligt daarbij op proactieve klant communicatie. Daarnaast zet zich Vitens in voor het schoon houden van haar bronnen. Nederlands kraanwater is van hoogste kwaliteit. Die hoge kwaliteit is echter niet vanzelfsprekend. Er is een tal van uitdagingen die hun weerslag hebben op de bronnen. Denk daarbij aan medicijnresten en bemesting, maar ook de drukte in de ondergrond waar verschillende belangen spelen, zoals boren naar schaliegas.

Vitens is volop in ontwikkeling om haar strategische doelen te behalen. Denk jij dat jij hieraan een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft ongeldige karakters ingevoerd '<', '>', '%' of '#' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u in ons privacy statement.