Soliciteer nu Pijl rechts

Adviseur Leren & Ontwikkelen

Standplaats
Zwolle
Aantal uren
32 uur
Educatie
HBO/WO
Afdeling
HR
Salaris
Maximaal €64.500 bruto per jaar (inclusief FAB, conform CAO WWb schaal 10)

De uitdaging

Bij Vitens hebben we van drinkwater ons vak gemaakt. Een vak dat complexer is dan je denkt. Wij garanderen namelijk 24 uur per dag water van topkwaliteit voor iedereen op elke plaats in de 5 provincies waar wij drinkwater leveren.

Die uitdaging gaan wij als Vitens’ professionals graag aan: of je nu werkzaam bent in binnen- of buitendienst, tezamen maken we het mogelijk om onze klant te voorzien in betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig drinkwater, nu en later,

Dat vraagt van ons een (pro)actieve leer- en (samen)werkhouding: willen we hoogwaardige kwaliteit kunnen (blijven) leveren, dan ziet Vitens haar medewerkers graag werken vanuit passie en ambitie. Dat vraagt van elke Vitenser een mate van bewustzijn aangaan zijn/haar ontwikkelbehoefte: Wat vind ik leuk aan mijn huidige job/ rol en wil ik nog sterker gaan inzetten? Wat wil ik over een jaar bereikt hebben en wat dien ik daartoe te leren (en laten)? Indien ik leidinggevende ambities heb, welke vaardigheden en kennis zal ik me dan eigen moeten maken? Vragen die leidinggevenden binnen Vitens alsook de afdeling HR Leren & Ontwikkelen (L&O) graag horen. Om zo ontwikkel- en/of opleidingsmogelijkheden te verkennen/ te faciliteren/ ontplooien met elkaar. Daarvoor kan de afdeling L&O versterking gebruiken.

L&O-advies uitbrengen, het ontwikkelaanbod van Vitens (her)inrichten, alsook trainingen ontwikkelen en verzorgen voor Vitensers van allerlei niveaus/ verschillende functies, dan is Vitens op zoek naar een gedreven en leergierige adviseur Leren & Ontwikkelen. Zodat de organisatie haar strategie Datagestuurd, Mensgedreven kan empoweren!

De functie

Als Adviseur Leren en Ontwikkelen ben je verantwoordelijk voor de (her)inrichting van Vitens’ leer-/ontwikkelportfolio: op inhoud (zoals opleidingsaanbod) alsook onderhoud van het systeem. In samenwerking met een tactisch inkoper ben je medeverantwoordelijk voor de inkoop en het contract- en relatiebeheer van externe leveranciers binnen jouw expertise. Ook zie je zelf kans om trainingen, workshops en/of Managersbijeenkomsten vorm en inhoud te geven, op basis van ‘de ontwikkelbehoefte’ op organisatie-/team en /of individuniveau. Rekening houdend met de leerstijl van je doelgroep: de Vitenser die 35+ jaren in dienst is, alsook de startende trainee. Ook is het van belang dat je tijdig leertendensen uit de markt signaleert en deze (door)vertaalt naar het ontwikkelaanbod van Vitens.

Naast het up-to-date houden van het ontwikkelaanbod, begeleid je startende trainees vanaf hun eerste Vitens’ dag tot aan de laatste dag van hun traineecontract. Dit houdt in dat je medeverantwoordelijk bent voor een passend ontwikkelprogramma, je hun coördinator bent in het eerste jaar en zodoende nauwe afstemming hebt met hen alsook hun leidinggevende(n). Zo behartigt de beleidsadviseur L&O de beoordeling aangaande performance en ontwikkelpotentieel van trainees: de weging gaat in nauwe afstemming met jou als L&O-adviseur. Tot slot aangaande trainees: Je bewaakt het traineebeleid en past aan waar nodig.

Ook speel je adequaat in op ‘mens’-thematieken (zoals vitaliteit, mobiliteit, veiligheid), in samenwerking met HR (beleids)adviseurs. Je voert de regie op uitvoering van de programma´s en adviseert over specifieke ontwikkelacties.

Daarnaast ben je projectleider van projecten die jij initieert waarmee je uitvoering geeft aan organisatiedoelstellingen. Je betrekt relevante doelgroepen uit de organisatie voor ontwerpteams of werkgroepen voor borging van kwaliteit en draagvlak.

Dit alles doe je in nauwe afstemming met de Beleidsadviseur Leren & Ontwikkelen, die als eindverantwoordelijk de integraliteit van de ‘people agenda’, de (door)ontwikkeling van de afdeling Leren & Ontwikkelen, alsook de begeleiding van de trainees bewaakt: Alles in het licht van Vitens’ veranderambitie.

Kennis en vaardigheden

Je hebt een HBO/WO diploma, bij voorkeur HRM/ (organisatie)psychologie en/of bedrijfskunde, aangevuld met relevante opleidingen/ cursussen verandermanagement/ coaching. Daarbij heb je minimaal 5 jaar ervaring als adviseur Leren & Ontwikkelen in een veranderende organisatie. Je hebt ervaring in/bij het begeleiden van Young Professionals. Je bent sterk in plannen en organiseren en kunt zowel mondeling als schriftelijk overtuigend communiceren. En bij alles wat je doet, zoek je de verbinding met je collega’s binnen Vitens en stakeholders in de omgeving. Jouw meerwaarde voor Vitens is jouw verfrissende geest, kritische blik en ondernemende houding.

Dit is een hele boeiende functie als je energie krijgt van organisatie verandervraagstukken en deze kan doorvertalen naar wat dit voor -de ontwikkeling van- het individu of team betekent. Je bent bezig met de Vitenser voor nu én later: wat hebben ze nu nodig om hun job naar vereisten en met plezier te kunnen blijven uitvoeren én wat hebben ze nodig om ‘toekomst proof’ te blijven. Daarbij rekening houden met generatieverschillen en snel veranderende leerbehoeften alsook -stijlen. Naast creativiteit, inventiviteit én analytische vaardigheden, dien je communicatief, administratief en beheersmatig kundig te zijn.

Verder:

  • Kenmerkt jouw (samen)werkstijl zich door je pro-actieve en leergierige houding, je kritische blik, faciliterende stijl met een mensgerichte aanpak;
  • Ben je ondernemend en resultaatgericht, je toetst de voortgang van activiteiten en stuurt bij, bewaakt het budget en ondersteunt anderen bij het opstellen van meetbare doelstellingen;
  • Krijg je energie van vernieuwingen, wil je graag impact creëren en kan dit bewerkstelligen vanuit de verbinding.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij je bieden:

  • Een functie in schaal 10 (€ 4.367 bruto per maand op basis van fulltime dienstverband);
  • 23,13 % Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
  • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
  • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling;
  • Alle ruimte en faciliteiten om flexibel te werken, thuis of op diverse locaties.

Bijzonderheden

  • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en cv checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s en cijferlijsten nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag.
  • De contactpersoon bij deze vacature is Cathelijne Cornelissen de Beer, Adviseur Beleid en Expertise Leren en Ontwikkelen HR. Voor vragen is Cathelijne bereikbaar op 0651028925 of via cathelijne.cornelissendebeer@vitens.nl.

Interesse?

Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren, stuur uiterlijk 22 september 2019 jouw CV en motivatie in via de sollicitatiebutton onderaan deze website, naar Margo van Lunsen.

Uw gegevens

* Verplicht in te vullen velden

U heeft een ongeldig karakter ingevoerd '€' U dient een geldig e-mailadres in te voeren
U dient een CV toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf
U dient een motivatie toe te voegen
Max. 3MB: doc(x) of pdf

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.