Jip Welkers (oud trainee) - Environmental Governance

Jip is 28 en heeft hart voor de maatschappij: niet alleen vindt ze de maatschappelijke functie van Vitens belangrijk, ze zet zich in haar vrije tijd ook nog eens in voor verkeersveiligheid in haar woonplaats Amsterdam! Jip kwam bij Vitens terecht via een stage in de watersector. Ze heeft het traineeship al afgerond en werkt tegenwoordig binnen de afdeling Business Development. Naast werk doet ze aan wedstrijdzeilen. We stelden haar een paar vragen over haar ervaringen met het traineeship:

1. Wat vind je écht leuk aan het traineeship?

Lastige vraag. De meest leerzame ervaringen zijn namelijk niet altijd de leukste. Maar voor mij is het gelukkig vaak een combinatie. Wat ik erg positief vind aan het traineeship bij Vitens, is dat je de mogelijkheid krijgt om naar interessante congressen te gaan. Dus als leukste ervaring kies ik mijn trip naar het Bodemcongres in het kader van het jaar van de bodem. Dit deed ik samen met een collega. Het was leerzaam en echt onwijs leuk. 

2. Wat was je leukste opdracht?

Ik heb een trendanalyse gemaakt van al onze waterwinlocaties. Dat zijn er meer dan 100! Dit heb ik gedaan om meer grip te krijgen op die bronnen: welke vervuilingen komen er in de komende tien jaar op ons af? Kan onze infrastructuur de veranderende omgeving aan? Wat wordt de watervraag en kunnen we daaraan voldoen? Wat ik echt leuk vond aan deze opdracht, is dat ik erin mocht pionieren. Sommige dingen onderzoek je gewoon voor het eerst. Ook heel leuk is de hoeveelheid data waarmee ik kon werken. Soms lag er al ruim 100 jaar aan data; ik vind dat interessant. Genoeg uitdaging dus!

3. Wat doe je nu?

Ik heb het traineeship alweer afgerond en werk nu op de afdeling Business Development (BD). Daar houd ik me bezig met de thema’s duurzame leefomgeving en de bodem. Wat BD kenmerkt, is de wisselwerking met de buitenwereld. Daarbij maakt de versterking en versnelling met externe partijen het succes. Bijvoorbeeld: ik vertegenwoordig Vitens in de strategische samenwerking met Rabobank en ASR.: de Bodemcoalitie. Met deze coalitie werken we toe naar een integrale bodemindex. Daarnaast ben ik projectleider van het innovatieproject Waterlandschap met Eeuwige Toekomst (WET). Dit project draagt bij aan de visievorming over de rol van Vitens in Nederland en het ideale waterwinlandschap. Dit project heb ik zelf gestart en ontwikkeld over meerdere afdelingen. Maar naast deze twee projecten doe ik nog veel meer om Vitens te vernieuwen.

4. Raad jij het traineeship aan?

Zeker! Het traineeship is veelzijdig: een snelkookpan wat betreft je eigen ontwikkeling en een perfect opstapje naar een carrière binnen Vitens. 

 

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.