Annelore de Groot, Oud-trainee

Mijn passie voor water bracht mij bij Vitens, maar wat moet je eigenlijk als bestuurskundige bij zo’n ogenschijnlijk technisch bedrijf? Na de eerste dagen van het traineeship ging dat wel door mijn hoofd. Niets was minder waar! Uiteindelijk draait alles (ook technische vraagstukken!) om mensen.

Het traineeship is een uitgelezen kans om jezelf te leren kennen, erachter te komen waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Zo heb ik een opdracht bij omgevingsmanagement gedaan waar ik me bezig heb gehouden met onze samenwerking met gemeenten, provincies en waterschappen. Ik ben teammanager geweest op het klantcontactcentrum en heb verschillende kleinere opdrachten gedaan bij de afdelingen Communicatie en Business Development.

Nu ben ik ‘alweer’ drieënhalf jaar als beleidsadviseur aan de slag bij de afdeling assetmanagement. Hierbij werk ik veel samen met inhoudelijk specialisten. Zo borg ik de samenhang tussen operatie en strategie. Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik sturing zou geven aan de Vitensstrategie op thema’s zoals het onderhoud van onze productie assets, prestatie-eisen aan het drinkwaterproces en life cycle management.

Wil jij ook meedenken over strategische thema’s en daarbij de operationele toepassing niet uit het oog verliezen?

Andere trainees aan het woord

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.