Tijdlijn Vitens Traineeship

Op deze tijdlijn zie je een overzicht van de belangrijkste data in de selectieprocedure én de activiteiten die je tijdens het tweejarige traineeship gaat doen. Klik op het menu voor meer informatie.

Opening sollicitatietermijn, 15 februari 2018

De sollicitatietermijn voor het Vitens traineeship 2018 is vanaf nu geopend. Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste data met betrekking tot de sollicitatieprocedure.

  • 6 mei - Laatste dag van de sollicitatietermijn!
  • 28 mei – Vitens Talentendag in Soestduinen
  • 5 juni - Eerste gespreksronde
  • 11 – 15 juni - Tweede gespreksronde
  • 25 – 29 juni – Arbeidsvoorwaardengesprek
  • 1 juli – Contract tekenen
  • 3 september - Start traineeship

Bekijk ook de vacature.

Talentendag, 28 mei 2018

Op maandag 28 mei 2018 vindt de Talentendag plaats op onze productielocatie in Soestduinen. Deze dag krijg je veel informatie over Vitens, leer je meer over de inhoud van het traineeship en ontmoet je andere kandidaten. Daarna werk je in een kleine groep aan een uitdagende en inhoudelijke opdracht. De dag eindigt met een rondleiding op de historische productielocatie van Vitens.

Op deze dag nodigen we ongeveer 35 kandidaten uit en zal de eerste selectie plaatsvinden.

Eerste gesprek en verder, 5 juni 2018

Mocht je na de Talentendag worden uitgenodigd voor een eerste gesprek dan kan het snel gaan. Binnen een aantal weken vindt er dan een eerste en een tweede gesprek plaats. Dit is een online vragenlijst die je zelf invult. Afhankelijk van het eerste gesprek beslissen we of we je uitnodigen voor een tweede gesprek. Vóór juli weet je uiteindelijk of je kan beginnen in september als trainee!

Start traineeship, 3 september 2018

Ben je geselecteerd als nieuwe trainee? Van harte gefeliciteerd! Samen met de 3 andere trainees wordt je ontvangen op het hoofdkantoor in Zwolle en krijg je alle benodigde informatie en een rondleiding. Het traineeship kan beginnen!

Kennismaking met de afdelingen, september 2018

In de eerste maand ben je vooral bezig met kennismakingsgesprekken met (team)managers van verschillende afdelingen. Zo krijg je een inhoudelijk beeld van de kerntaken en projecten die bij een afdeling horen. Tijdens de kennismaking met de directie krijg je een groepsopdracht die je samen met je collega-trainees gaat uitvoeren. Dat kan van alles zijn!

Daarnaast bezoek je gezamenlijk verschillende locaties, waaronder het laboratorium, productielocaties, het logistiek centrum en regiokantoren.

Trainees 2018 - Laborator

Met de voeten in de modder! oktober-november 2018

Met de Voeten in de Modder-tijd wordt je introductieperiode bij 3 operationele teams bedoeld. Dat zijn: het 'storingseiland', de telefonische klantenservice en de monteurs van de buitendienst. Door te ervaren wat de operationele medewerkers dagelijks meemaken krijg je direct gevoel met de waarde van water en het contact met onze klanten. Op deze manier zie je ook de kerntaken van Vitens!

Individuele opdrachten, november 2018

In november of december 2018 start je met je eerste individuele opdracht bij een van onze kernafdelingen: Winning & Zuivering, Ontwerp & Aanleg, Netbeheer & Levering, Klant & Facturatie of Asset Management. Op basis van het plangesprek met de coördinator van het traineeship bepaal je naar welke afdeling je gaat en welke opdracht je doet. In totaal doe je 4 tot 6 individuele opdrachten tijdens het traineeship. Daarnaast is er volop ruimte voor nevenactiviteiten, zoals plaatsnemen in het Jong Vitens bestuur, teamcaptain worden van de Roparun of meedoen aan de traineebattle!

Om je een idee te geven aan welke opdrachten onze huidige trainees werken en hoe zij dit ervaren kun je hun verhaal lezen bij Trainees aan het Woord.

Coaching, opleiding en intervisie, 2018-2020

Gedurende het traineeship is er volop ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Je wordt begeleid in de ontwikkeling van je eigen talenten en je krijgt coaching van een afdelingsmanager. Tijdens de trainingsdagen bij een extern bureau voor talentontwikkeling ga je werken aan je persoonlijk leiderschap. Persoonlijke bewustwording en groei staan centraal in dit traject. Daarnaast is er ruimte voor verschillende cursussen zodat je je ook inhoudelijk kunt verdiepen.

Het tweede jaar en verder, 2019-2020

Tijdens het tweede jaar ga je verder met inhoudelijke opdrachten en is het mogelijk om met Vitens Evides International (VEI) enkele maanden uitgezonden te worden naar het buitenland. VEI werkt samen met waterbedrijven in Afrika, Azië en Zuid Amerika. Via VEI krijg je de kans om uit je comfort zone te stappen en je kennis en ervaring in te zetten over de grens!

Het tweede jaar is ook bedoeld om je te oriënteren op welke afdeling je na het traineeship graag zou willen landen. Er zijn verschillende doorstroommogelijkheden afhankelijk van je studie en je ervaring die je tijdens het traineeship hebt opgedaan. Lees het verhaal van vier oud-trainees die in een functie terecht zijn gekomen bij Trainees aan het Woord.

Meer over het traineeship:

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.