Tijdlijn Vitens Traineeship

Op deze tijdlijn zie je een overzicht van de belangrijkste data in de selectieprocedure én de activiteiten die je tijdens het tweejarige traineeship gaat doen. Klik op het menu voor meer informatie.

Start traineeship, 1 september

Ben je geselecteerd als nieuwe trainee? Van harte gefeliciteerd! Samen met de 3 andere trainees wordt je ontvangen op het hoofdkantoor in Zwolle en krijg je alle benodigde informatie en een rondleiding. Het traineeship kan beginnen! Je begint op 1 september of de eerste werkdag daarna.

Voeten in de modder, september - oktober

In de eerste twee maanden leer je het bedrijf van alle kanten kennen. Je gaat letterlijk ‘met je voeten in de modder’. Zo loop je mee met monteurs, luister je mee bij de klantenservice en het storingseiland en bezoek je verschillende locaties zoals het laboratorium, productielocaties en het logistiek centrum. Door te ervaren wat de operationele medewerkers dagelijks meemaken, krijg je direct gevoel met de waarde van water en het contact met onze klanten. Op deze manier zie je ook de kerntaken van Vitens! Er zijn ook dagen vrij in te vullen, waarop je bijvoorbeeld mee kan lopen met een incassomedewerker, een drinkwatercontroleur of een monsternemer.

In deze maanden heb je ook kennismakingsgesprekken met (team)managers van verschillende afdelingen en de directie. Zo krijg je een inhoudelijk beeld van de kerntaken en projecten die bij een afdeling horen.

Trainees 2018 - Laborator

Directieopdracht, september - december

Tijdens de eerste weken maak je kennis met de directie. Van hen krijgen de trainees een groepsopdracht. Dit kan van alles zijn. De opdracht is bedoeld om elkaar en het bedrijf beter te leren kennen. Gedurende de opdracht houden jullie direct contact met directie. Eind december ronden jullie de opdracht af, bijvoorbeeld met een workshop of een presentatie.

Individuele opdrachten, november – eind traineeship

In november start je met je eerste individuele opdracht. Naar aanleiding van de kennismakingsgesprekken en je introductieperiode ga je deze zelf vormgeven. Je bent er dus zelf verantwoordelijk voor dat je een uitdagende opdracht gaat doen. Hierdoor kun je ook zelf sturen op wat voor soort opdracht dat is en op welke afdeling. Op basis van het plangesprek met de coördinator van het traineeship bepaal je naar welke afdeling je gaat en welke opdracht je doet. In totaal doe je 4 tot 6 individuele opdrachten tijdens het traineeship. Daarnaast is er volop ruimte voor nevenactiviteiten, zoals plaatsnemen in het Jong Vitens bestuur, teamcaptain worden van de Roparun of meedoen aan de traineebattle!

Om je een idee te geven aan welke opdrachten onze huidige trainees werken en hoe zij dit ervaren kun je hun verhaal lezen bij Trainees aan het Woord.

Coaching, opleiding en intervisie, eerste en tweede jaar

Gedurende het traineeship is er volop ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Je wordt begeleid in de ontwikkeling van je eigen talenten en je krijgt coaching van een afdelingsmanager. Tijdens de trainingsdagen bij een extern bureau voor talentontwikkeling ga je werken aan je persoonlijk leiderschap. Persoonlijke bewustwording en groei staan centraal in dit traject. Daarnaast is er ruimte voor verschillende cursussen zodat je je ook inhoudelijk kunt verdiepen.

VEI

Tijdens het traineeship is het mogelijk om met Vitens Evides International (VEI) enkele maanden uitgezonden te worden naar het buitenland. VEI werkt samen met waterbedrijven in Afrika, Azië en Zuid Amerika. Via VEI krijg je de kans om uit je comfort zone te stappen en je kennis en ervaring in te zetten over de grens! Dit gebeurt vaak in de zomermaanden.

Het tweede jaar en verder

Na het eerste jaar, waarin je verschillende opdrachten bij verschillende afdelingen hebt gedaan, kies je een afdeling waar je het tweede jaar van je traineeship aan de slag wilt. Tijdens je tweede jaar kun je binnen die afdeling verschillende opdrachten doen. Ook zijn er mogelijkheden om vanuit je afdeling met een andere afdeling samen te werken, waarbij je dus eigenlijk afdeling overstijgend werkt.

Het tweede jaar is ook bedoeld om je te oriënteren op welke afdeling je na het traineeship graag zou willen landen. Er zijn verschillende doorstroommogelijkheden afhankelijk van je studie en je ervaring die je tijdens het traineeship hebt opgedaan.

Lees het verhaal van vier oud-trainees die in een functie terecht zijn gekomen bij Trainees aan het Woord.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.