Selectieprocedure

Hieronder zie je een overzicht van de sollicitatieprocedure. Noteer de data dan vast in je agenda!

21 april – Meet&Greet

Let op: deze Meet&Greet is niet verplicht!

Heb je interesse in het traineeship, maar wil je nog meer weten voordat je solliciteert? Kom dan op dinsdag 21 april naar onze Meet&Greet! Tijdens deze middag kom je alles te weten over Vitens en het traineeship; van presentaties en een rondleiding tot speeddates met (oud)trainees waarbij je al je vragen kunt stellen. Je kunt je aanmelden door je cv te mailen naar traineeship@vitens.nl.

3 mei – CV en presentatie

Je kunt solliciteren tot en met 3 mei. Stuur hiervoor je CV en een Powerpoint presentatie over jezelf naar traineeship@vitens.nl.

 • Je CV
 • Je motivatie als Powerpoint presentatie met maximaal 10 slides, waarin je in ieder geval het volgende toelicht:
  • Wie ben jij en wat typeert jou?
  • In welke werkomgeving kom jij het beste tot je recht?
  • Waarom wil je voor Vitens werken?
  • Wat draag je bij aan de (toekomstige) uitdagingen van Vitens?
  • Wat moeten we echt van je weten?
  • Het staat je verder vrij om je eigen invulling eraan te geven

8 mei – Selectiedag

Op vrijdag 8 mei 2020 vindt de selectiedag plaats op onze productielocatie in Soestduinen. Op deze dag speeddate je met managers, leer je meer over Vitens en het traineeship en krijg je inhoudelijke cases. Ook ontmoet je (oud)trainees en andere medewerkers, die je alles over hun ervaringen kunnen vertellen. De dag eindigt met een rondleiding op de historische productielocatie van Vitens en een borrel.

Op deze dag nodigen we maximaal 35 kandidaten uit en zal de tweede selectie plaatsvinden.

18 of 19 mei – Eerste gesprek

Mocht je na de selectiedag worden uitgenodigd voor een eerste gesprek, dan kan het snel gaan. Op 18 en 19 mei vinden de eerste gesprekken plaats. Voor deze gesprekken nodigen we ongeveer 10 mensen uit. De gesprekken vinden plaats op het hoofdkantoor in Zwolle.

26 mei – Tweede gesprek

Op 26 mei vindt het tweede gesprek plaats. Dit gesprek wordt gehouden in Zwolle.

n.t.b. - Arbeidsvoorwaardengesprek

Mocht je na het tweede gesprek nog steeds enthousiast zijn en Vitens wil met je door, dan volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. De datum is nog niet bekend. Je weet begin juni of je per 1 september kan starten als trainee bij Vitens.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.