Hoe gaat Vitens om met het coronavirus?

Bekijk onze maatregelen

Ons Water. Jouw Werk

Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Wij garanderen jou: een wereldbaan met grote verantwoordelijkheid.

Samen met 1.400 collega’s winnen, zuiveren en leveren we elke dag drinkwater. Drinkwater dat betaalbaar, duurzaam is. En we 24/7 storingsvrij naar onze klanten brengen. Van scholen, ziekenhuizen en kantoren tot dorpen, steden en de vele gemeenschappen die van ons afhankelijk zijn.

Bronnen beschermen. Doen we elke dag.

Maar het garanderen van schoon drinkwater staat steeds meer onder druk. Zomers worden warmer en er zijn minder regendagen. Ook vinden we steeds meer medicijnresten, gewasbestrijdingsmiddelen en nieuwe stoffen terug in ons water. Dat kan ten koste gaan van onze grondwaterbronnen. Die zijn er altijd, maar ze zijn ook kwetsbaar.

Ons Water Banner

Vernieuwend denken en doen. Bereiken we veel mee.

Om continuïteit en kwaliteit van drinkwater te blijven bieden, innoveren we voortdurend. We doen er alles aan om de bronnen schoon te houden en schoon te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we continue overleg met klanten, waterschappen, landbouworganisaties, bedrijven, overheden, natuurorganisaties, NGO’s en andere drinkwaterbedrijven. Altijd op regionaal niveau. Vaak op nationaal niveau. En soms op internationaal niveau. We zijn nou eenmaal verantwoordelijk voor ruim 100 productiebedrijven, 49.000 kilometer waterleidingnet en 3.000 hectare waterwingebied.

Technologie. Dat is onze toekomst.

Ook gaan we steeds verder met technologie. Met data krijgen we inzicht in data zodat we op tijd weten welke bronnen eventueel droogvallen, zodat we snel maatregelen kunnen nemen. Met diezelfde innovatie-drive monitoren we ons leiding-netwerk van 49.000 kilometer. Zo kunnen we steeds beter voorspellen waar eventuele storingen kunnen plaatsvinden én voor zijn. En is er een storing, dan weten we dankzij GPS automatisch de locatie.

Het belang van water. Mag iedereen weten.

We steken veel energie in onze klanten. We zoeken continue naar nieuwe manieren om de dienstverlening te verbeteren. Ook zijn klanten vaak welkom in onze productiebedrijven, zodat je met eigen ogen kan zien hoe we van grondwater zuiver drinkwater maken. En de klanten van straks? Die laten ook het belang van water zien. Daarom geven we vaak gastlessen op scholen.

Onze banen. Jouw sollicitatie.

Enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

Bekijk de vacatures

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.