Hoe gaat Vitens om met het coronavirus?

  • Vitens voert tijdelijk geen werkzaamheden uit bij klanten thuis.
  • Drinkwater is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. 
    Lees meer

Collega's aan het woord: Tom

TomTom Sijmonsma (62) is elektrotechnicus en technisch beheerder E&I PA. Hij is getrouwd met Ida en heeft twee kinderen, Collin en Callista. Tom werkt sinds 1975 bij Vitens.

‘Ik werk als begeleider van elektroprojecten en beheerder van installaties zoals hogedrukpompen. Verder ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de apparatuur. Ik geef elektrotechnici instructies, doe inspecties en stippel beleid uit.

‘Op mijn achttiende kwam ik van de MTS bij het toenmalige Amsterdamse Gemeente-Energiebedrijf. Ik voelde me helemaal het mannetje met mijn diploma op zak. Maar mijn nieuwe collega’s zeiden: “Wij zullen jou eens leren wat echt werken is". Dat is gelukt, haha.’

Tom

Veegjongen

‘Ik ben er trots op dat ik er mede voor zorg dat er schoon water uit de kraan komt. En dat ik van mijn hobby een verschrikkelijk mooi beroep heb kunnen maken. Bij Vitens kun je je ei kwijt. Je kunt opleidingen volgen, initiatieven ontplooien en stappen maken; als je wilt, breng je het van veegjongen tot directeur.

Hoofdschakelaar

‘Zo kreeg ik de kans om een mooi plan uit te werken. Ik wilde een ruimte opzetten voor veiligheidsinstructies. Vitens moet net als andere bedrijven voldoen aan de veiligheidsnorm NEN 3140. Vitensmedewerkers die in contact komen met elektriciteit krijgen drie keer per jaar verplichte bijscholing. Voorheen kwam een externe partij uitleg geven over hoe wij Vitens aan de veiligheidsnorm konden laten voldoen Maar zij presenteert een algemeen programma. Toen heb ik voorgesteld om instructies te maken die toegesneden zijn op Vitens.

‘Mijn plan kan ik nu gaan uitvoeren. Als alles goed gaat, begin ik in oktober met het geven van de cursus. Als lesmateriaal gebruik ik Vitens-materiaal dat geen dienst meer doet. Zo hebben we een hoofdschakelaar opgelapt tot instructieschakelaar.

Tom

Veiligheid

‘Ik ben blij dat ik bij Vitens mijn talent kan inzetten om monteurs er van te overtuigen hoe mooi en belangrijk veiligheid is. Ik ben ook gastdocent op verschillende ROC’s om over elektriciteit en veiligheid te vertellen. Ik mag op mijn 66ste stoppen met werken. Maar ik zou het liefst willen doorgaan na mijn pensioen. Ik geniet nog elke dag van mijn werk bij Vitens.’

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.