Hoe gaat Vitens om met het coronavirus?

  • Vitens voert tijdelijk geen werkzaamheden uit bij klanten thuis.
  • Drinkwater is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. 
    Lees meer

Collega's aan het woord: Ruchendley

RuchendleyMonteur Ruchendley Luciano (26) woont samen met Shera en is vader van dochter Ayeesha (1,5 jaar). Hij werkt sinds 2011 bij Vitens.

‘Rustige werkdagen zijn niets voor mij. Ik houd er van als er wat gebeurt. Daarom ben ik zo blij met mijn werk bij Vitens, dat is nooit saai. Bij mijn laatste storingsdienst werd ik ’s nachts uit bed gebeld voor een gigantisch lek. Er was een heel stuk dijk weggespoeld. Niet leuk natuurlijk, maar wel heel spannend.

Opleiding

‘Ik zat negen maanden thuis, toen ik werd gebeld door het UWV. “Je bent toch installateur? Misschien is een baan als monteur bij Vitens wat voor je.” Ik was natuurlijk super blij en kon meteen een opleiding gaan volgen op kosten van Vitens. Ik heb de Beroeps Begeleidende Leerweg voor Monteur Infratechniek gevolgd aan het Deltion College in Zwolle. Het is een werk-leer-opleiding; een paar dagen naar school en een paar dagen werken. Het is écht de moeite waard om door te leren voor mijn werk. Op die manier maak ik kans om te klimmen binnen Vitens, daar liggen mooie kansen. Ik heb nu drie jaar afgerond en ga voor het vierde niveau.

‘Ik zorg er samen met mijn collega’s voor dat het leidingnet werkt. Mijn klussen zijn meestal reparaties van lekkages. Vandaag moest ik een hoofdkraan vervangen bij mijn oude werkgever van wie ik heel veel geleerd heb. Jammer genoeg was hij niet aanwezig, want ik had heel graag willen laten zien hoe goed ik terecht ben gekomen.

Ruchendley 1000 hoofdkraan vervangen

Vrijheid

‘Vitens is een prachtig bedrijf. Je bent hier zo vrij als een vogel. Natuurlijk moet je je werk goed doen en hard werken, maar verder zijn er zat doorgroei- en leermogelijkheden. Het salaris is goed en je krijgt een eindejaarsuitkering. Ik heb op kosten van Vitens mijn aanhangerrijbewijs gehaald. Ik rijd nu in mijn eigen Vitens-bus. Daar zit een laptop in met mijn werkplanning.

Trots

‘Gemiddeld maak ik dagen van acht uur. Om de zes weken heb ik een week storingsdienst, dan kan ik ’s nachts uit mijn bed worden gebeld. De extra uren worden uitbetaald of je kunt er vrije dagen voor opnemen. Ik laat ze uitbetalen. Dan kan ik weer eens naar mijn geboorte-eiland Curaçao.

‘Ik ben er trots op dat ik voor het grootste waterbedrijf in Nederland werk. Mensen zitten echt omhoog zonder water. Als ik in een woonwijk aankom voor een storing, staan ze meteen om me heen en vragen ze me of ik het kan repareren. Gelukkig kan ik ze meestal snel helpen.’

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.