Hoe gaat Vitens om met het coronavirus?

  • Vitens voert tijdelijk geen werkzaamheden uit bij klanten thuis.
  • Drinkwater is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. 
    Lees meer

Collega's aan het woord: Bob

BobProcesoperator-in-opleiding Bob Hofman (27) wordt ingewerkt bij pompstation Rodenmors in Denekamp. Bob woont samen met Daphne en gaat naast zijn werk een dag per week naar school.

‘Mijn taak is om het pompstation werkend te houden. Ik volg het hele proces van het oppompen van water, via het filteren, het opslaan in de kelders en het wegvoeren naar de klanten via mijn computer. Ik check de druk en het stroomverbruik en ben verantwoordelijk voor het budget.

Het is een uitdagende baan met veel afwisseling. Onder collega’s wordt er veel gelachen. Ik zorg ook goed voor de monteurs, het is belangrijk dat ze genoeg koffie krijgen, haha.’

Bob

Voetbal

‘Het mooie aan mijn baan bij Vitens is dat ik maatschappelijk wat bijdraag. Wij zorgen ervoor dat er voortdurend voldoende water is. Na de ochtendpiek daalt het waterniveau in de kelders waar het opgepompte water wordt opgeslagen flink. Dat komt omdat heel veel mensen ’s ochtends douchen. Door ons werk komt het waterpeil weer op niveau. Andere piekmomenten zien we bijvoorbeeld  in de rust van voetbalwedstrijden. Dan gaat iedereen naar de wc en gebruikt water om door te trekken. Dat merken we vooral bij belangrijke wedstrijden van het Nederlands elftal.

Bob

Ambitie genoeg

‘Ik ben nog in opleiding en ga een dag per week naar school voor een basiscursus water. Dat is nodig voor zo’n verantwoordelijke baan als deze. Hiervoor had ik al een mbo-opleiding elektrotechniek gedaan. Ambitie heb ik genoeg. Op den duur zou ik wel een gebied of een aantal pompstations willen beheren.

‘Het is hard werken bij Vitens, maar daar staat veel tegenover. Ik kan samen met mijn manager vervolgcursussen uitkiezen, krijg een auto van de zaak, een smartphone, een laptop en heb een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget dat ik naar eigen inzicht kan besteden. En als ik het goed afstem met mijn collega’s kan ik wel vier weken met vakantie. 

Natuur

‘Ik ben er trots op dat ik bij een bedrijf werk dat water levert. Ook de Vitens-filosofie ‘Wij nemen van de natuur, maar geven ook terug’ vind ik mooi. Vitens legt bijvoorbeeld akkers aan, laat koeien grazen en na een grote brand bij een bandenfabriek hebben wij het verontreinigde water gefilterd en schoon terug in de natuur gepompt.’

Bob

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.