Collega's aan het woord: Auke

Auke

Auke Kornelis Smedinga (35) is Specialist Coordinator Instrumentatie en Proces Automatisering (I PA). Hij woont samen met Hilde in Molenend en werkt alweer twaalf jaar voor Vitens.

Ik ben samen met collega’s verantwoordelijk voor het beheren van besturingsinstallaties op alle locaties in Friesland waar water wordt opgepompt, gezuiverd en gedistribueerd.

Mijn werk is afwisselend en biedt genoeg uitdaging. Een deel van mijn werk bestaat uit het coördineren van werkzaamheden in Noord-Nederland. Ook de Waddeneilanden – behalve Texel – vallen daaronder. Eens in de vier weken heb ik een week storingsdienst. Dan moet ik dag en nacht bereikbaar zijn in het geval er iets mis gaat. Vaak kan ik storingen op afstand, via de computer, herstellen, maar soms moet ik er ook naar toe.

Auke

Blikseminslag

Zo moest ik een keer ’s avonds laat naar Vlieland vanwege blikseminslag. Bijna alles op het productiebedrijf was kapot. Er moest heel snel gehandeld worden, anders kwamen de Vlielanders zonder water te zitten. We zijn er dus snel heen gegaan en hebben de hele nacht doorgewerkt. Vlak voordat de watervoorraad op was kregen we alles weer aan de praat. Uiteindelijk hebben de eilanders er dus niks van gemerkt. En zo hoort het! Dit zijn de storingen die je echt bijblijven.

Auke

Bank

Werken bij Vitens biedt veel vrijheid. Ik kan een heleboel werk via mijn laptop regelen. Mijn baan is flexibel, ik kan zelf mijn tijd inrichten en bepalen waar ik werk: thuis of op een werklocatie. Ik hoef nergens om acht uur ’s morgens in te klokken. Als ik wil, en als het werk het toelaat, werk ik de hele dag aan de keukentafel. Behalve als mijn vriendin thuis is, die naast haar werk studeert. Dan word ik meestal verbannen naar de bank.

Ik ben een nuchtere Fries. Je zult mij niet snel horen opscheppen. Maar ik vind Vitens een mooi bedrijf om voor te werken. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Er zit veel ervaring in het bedrijf waar ik al een hoop van geleerd heb, maar ‘vers bloed’ is ook welkom. Zo kom je samen tot nieuwe inzichten. Zelf zit ik ook nog in het bestuur van de personeelsvereniging waarmee ik leuke activiteiten voor collega’s organiseer.

Auke

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.