Oproep zuinig omgaan water in Doetinchem op zaterdag 19 juli

Nieuws

Beperk in Doetinchem niet-noodzakelijk watergebruik zoveel mogelijk. Door een technische fout zijn de reservoirs in Doetinchem afgelopen nacht namelijk onvoldoende gevuld.

Vitens doet een dringend verzoek om niet-noodzakelijk watergebruik zoveel mogelijk te beperken in Doetinchem. Door een technische fout zijn de reservoirs in Doetinchem afgelopen nacht onvoldoende gevuld. Daardoor zou het kunnen dat vanaf het einde van de middag de waterdruk kan gaan afnemen in de stad Doetinchem. Deze oproep geldt alleen voor zaterdag 19 juli.

De mensen in Doetinchem kunnen in de loop van de dag lagere druk ervaren. Het water komt dan minder krachtig uit de kraan. Om deze overlast te beperken een dringend verzoek om vandaag niet de tuin te sproeien, niet de auto te wassen of ander niet strikt noodzakelijk watergebruik over te slaan. Ook adviseren we om niet de wasmachine of vaatwasser aan te zetten in verband met lage druk.

Hoogbouw (flatgebouwen, appartementen- en kantoorcomplexen) zonder hydrofoor kunnen zonder water komen te zitten door de lage druk.
 
Zaterdagnacht worden de reservoirs weer voldoende bijgevuld. Door het watergebruik vandaag in deze hitte kunnen we de reservoirs niet bijvullen en tegelijkertijd voldoende leveren.
 
Excuses voor het ongemak.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.