Nationale Waterspaarders Dag

Nieuws

Op 4 september vond de eerste Nationale WaterSpaarders Dag plaats bij de Hermitage in Amsterdam.

Op 4 september, vond de eerste Nationale WaterSpaarders Dag plaats in en voor de Hermitage in Amsterdam. De WaterSpaardersbeweging stimuleert energiebesparing door het terugdringen van warm water gebruik. Het evenement, onder leiding van dagpresentator Humberto Tan, werd bijgewoond door de drie generaties die nodig zijn voor energiebesparing: besluitvormers, jongeren en kinderen uit heel Nederland. Inmiddels doen ruim 15.000 kinderen mee met WaterSpaarders. Zij willen heel Nederland aanzetten tot vijf minuten douchen.
 

Klimaatverandering tegen gaan

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om zelf iets te doen om klimaatverandering tegen te gaan en de natuur te behouden. De drie initiatiefnemers (het
Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien) en een steeds groter wordende groep partners, waaronder Vewin, ondersteunen de missie van de kinderen om thuis hun gezinnen aan te zetten tot vijf minuten douchen.
 

CO2 uitstoot van 763.000 auto’s

Nederlanders douchen nu gemiddeld negen minuten. Een besparing van vier minuten door alle Nederlanders staat gelijk aan jaarlijks 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water of de CO2 uitstoot van 763.000 auto’s. En een gezin van vier personen bespaart zo’n 220 euro per jaar. Prinses Laurentien, oprichter en directeur Missing Chapter Foundation: “Dit is een unieke beweging. Kinderen denken compromisloos en zijn actiegericht. Hun houding is: als het heel simpel is om je gedrag te veranderen en het is goed voor de natuur en onze toekomst, waarom doen we het dan niet allemaal? Die urgentie is nodig en daarom bestaat WaterSpaarders. Nu is het een kwestie van samen aan de slag en volhouden.”
 

Drinkwaterbedrijven zijn actief in Waterspaarders

Nederland beschikt over gezond en uitstekend kraanwater tegen een lage prijs. Niet schaars, maar wel bijzonder, want drinkwaterbedrijven moeten er heel wat voor doen om van het grondwater en oppervlaktewater in ons land lekker kraanwater te maken. Reneé Bergkamp, directeur van de Vereniging van Nederlandse Drinkwaterbedrijven, Vewin: Van het water dat we dagelijks gebruiken besteden we het meeste aan douchen. Dat kost water, maar vooral veel energie. Dat kan best wat minder: van 9 naar 5 minuten scheelt al heel veel. Daarom steunt de drinkwatersector WaterSpaarders van harte!” Jong geleerd is oud gedaan, ook als het gaat over bewust omgaan met kraanwater. Daar helpt WaterSpaarders bij.
Kijk ook op www.waterspaarders.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Kom naar Watermakers Hengelo

Evenement

Op zaterdag 13 september aanstaande opent Vitens de deuren van haar grootste drinkwaterproductiebedrijf in de Achterhoek...

Lees meer

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.