Vitens ontvangt Tweede Kamerlid Corrie van Brenk van 50PLUS

Voorzitter van de directie Jelle Hannema heeft Corrie van Brenk van politieke partij 50PLUS ontvangen op productielocatie in Leidsche Rijn. Tijdens haar bezoek is het Tweede Kamerlid bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen Vitens en de uitdagingen waar het drinkwaterbedrijf voor staat.

Grote belangstelling voor drinkwater

Na de warme en droge zomer van 2018 staat de drinkwatersector meer in de belangstelling dan ooit. Niet alleen binnen de maatschappij maar ook in de pers en politiek. In het najaar staat er weer een debat over water gepland. Het verzoek voor het werkbezoek kwam dan ook van het Tweede Kamerlid zelf.  

Uitdagingen voor Vitens

Tijdens het werkbezoek is er aandacht gevraagd voor de uitdagingen waar Vitens voor staat:  waaronder vervuiling van bronnen door nitraatuitspoeling en medicijnresten maar ook drukte in de ondergrond waardoor het moeilijker wordt om goede locaties voor winningen te vinden. Maar Vitens is niet de enige partij die gebruik maakt en wil maken van de bodem, ook boeren, industrie en nieuwe ontwikkelingen zoals geothermie vragen ruimte. Deze complexe omgeving met tegenstrijdige belangen vraagt duidelijk beleid vanuit de overheid.

Water van topkwaliteit

Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding langs de winputten en de zuiveringsinstallatie. Tijdens de rondleiding werd uitgelegd waarom Vitens grondwater wint voor de productie van drinkwater. Eén van de voordelen van grondwater is dat het water al door de natuur is gezuiverd voordat Vitens het water oppompt om er drinkwater van te maken. Daardoor is de zuiveringsinspanning voor Vitens laag en is het eenvoudiger om drinkwater van topkwaliteit te leveren. 

 

De delegatie op locatie in Leidsche Rijn

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.