Watertoren Lopik in de verkoop

De watertoren had sinds enkele jaren geen functie meer in de drinkwatervoorziening en was buiten gebruik gesteld. De tijd is aangebroken dat hij een maatschappelijke functie gaat vervullen.

De watertoren staat tussen de landerijen aan de rand van de het dorp Lopik. Het gebouw torent met zijn 47 meter hoog boven het bekende veenlandschap van Het Groene Hart uit. De watertoren heeft als huidige ‘bestemming’ Maatschappelijke doeleinden en heeft op dit moment geen status van gemeentelijk monument of Rijksmonument.

De watertoren leent zich voor verschillende mogelijkheden qua indeling. Zo kunnen inspirerende woonruimtes, praktijkruimtes of een combinatie daarvan worden gerealiseerd. Het gebouw kan ook bijzonder goed zijn groene omgeving dienen door een gemengde functie met horeca te realiseren.

De oppervlakte bedraagt circa 110 m2 op de begane grond. Daarnaast zijn er reeds twee verdiepingsvloeren ingebouwd, maar biedt de constructie van de watertoren genoeg mogelijkheden om meerdere verdiepingsvloeren in te bouwen.

Vitens doet objecten die geen rol meer vervullen in het proces ‘van bron tot kraan’ niet zomaar van de hand. Om in aanmerking te komen voor aankoop van de toren verlangde Vitens van een nieuwe eigenaar, naast een reëel bod, een heldere visie voor de herbestemming van de watertoren. Een herbestemming die meerwaarde zou creëren voor zowel de toren als omgeving.


De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.