Ons laboratorium opent zijn deuren

Weekend van de Wetenschap is hét landelijke event voor wetenschap en technologie. Op 5 & 6 oktober openen bedrijven, universiteiten en musea hun deuren speciaal voor jou. Ga backstage en beleef live wetenschap en technologie op plekken waar je nooit eerder kwam!

Een unieke ontdekkingsreis

Kinderen en hun ouders ontdekken tijdens Weekend van de Wetenschap werelden die de rest van het jaar verborgen blijven. Ze kijken achter de schermen bij bedrijven. Onderzoeken wat er gebeurt op universiteiten. Ze zien restaurateurs aan het werk in een museum. En doen proeven in echte laboratoria.

Ook het laboratorium van Vitens doet mee aan dit event. Wil jij weten waarop wij jouw kraanwater testen en wil je zelf ook aan de slag met leuke proefjes? Kom dan naar het laboratorium van Vitens aan de Snekertrekweg 61 in Leeuwarden op zaterdag 5 oktober van 10.00-16.00 uur. Je bent van harte welkom.

Weekend van de wetenschap

Het doel van ‘Weekend van de Wetenschap’ is het onderstrepen van het belang van wetenschap en technologie voor onze maatschappij.

Kijk voor het hele programma op de website van Weekend van de Wetenschap. Zit je op het voortgezet onderwijs en ben je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Ook dan is deze open dag iets voor jou. Wij vertellen je graag over de beroepen binnen ons laboratorium. En geven je tips over studies die jij kan volgen om bij ons te komen werken! 

Routebeschrijving

Het adres van het laboratorium van Vitens is Snekertrekweg 61 in Leeuwarden. Kom je met de auto? Parkeren kan op het terrein van Vitens of langs de kade van de Snekertrekweg. Vanaf station Leeuwarden is het 1,3 kilometer lopen. Je kunt ook bus 92 nemen richting Bolsward (stap uit bij halte Snekertrekweg). Vanaf daar is het nog 500 meter lopen. 

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.