Drink jij genoeg kraanwater?

Een watertest van Menzis laat zien dat we véél te weinig water drinken. Slechts 15% haalt de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 tot 2 liter per dag. Heb jij ook weleens moeite om genoeg kraanwater te drinken? Met deze tips gaat het je zeker lukken!

1. Download een waterapp

Uit het onderzoek van Menzis blijkt dat veel mensen niet weten dat ze te weinig drinken. Er zijn verschillende apps voor je smartphone die je meer inzicht geven in de hoeveelheid water die je dagelijks drinkt. Een handige en gratis app is Mijn Waterbalans voor IOS en Android.

2. Gebruik een hervulbare waterfles

Neem een hervulbare waterfles mee naar school of je werk. Zo word je eraan herinnerd om te blijven drinken en je kunt je fles overal bijvullen!

3. Drink thee

Je kunt je vocht ook op peil brengen door thee te drinken. Probeer eens thee met gember, citroen en honing. Erg lekker én gezond.

Hoe maak je de thee?

  • Breng een liter kraanwater aan de kook;
  • Snijd een stuk gember in grote schijfjes en een citroen in partjes;
  • Vul een theepot met het kokende water, de gember en de citroen;
  • Even laten trekken en voeg eventueel honing toe;
  • Op je gezondheid!

4. Voeg fruit of kruiden toe

Wil je meer variatie? Voeg dan eens fruit en/of kruiden toe aan je water. Een heerlijk recept is bijvoorbeeld water met rozemarijn en sinaasappel. Nog meer waterrecepten.

Waarom kraanwater drinken?

Het is ontzettend belangrijk om voldoende kraanwater te drinken. Volgens het voedingscentrum zorgt voldoende water drinken voor de opname van voedingstoffen in ons lichaam, het afvoeren van afvalstoffen, en is het heel belangrijk bij het regelen van je lichaamstemperatuur. Water drinken draagt bovendien bij aan een betere concentratie en voorkomt hoofdpijn. En wil je afvallen? Dan kan water bijdragen aan het kwijtraken van je kilo’s.

Genoeg water drinken

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.