Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort door ons gebeld.

Op dit moment voert Vitens alleen urgent werk achter de voordeur uit. Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u zo snel mogelijk door ons gebeld om deze te annuleren of te verzetten.

Meer informatie

Bescherm de natuur en het grondwater

Veel mensen zijn door het coronavirus thuis aan het werk. Door al dat thuiswerken snakken we naar frisse lucht. Dus gaan we een frisse neus halen in de natuur. De bodem in onze waterwingebieden is de eerste filter van jouw drinkwater. Wees daarom zuinig op onze natuur!

De voorschriften van het RIVM gelden ook in de natuur. Houd je dus tijdens het wandelen aan de volgende richtlijnen:

  • Vermijd drukke plekken en tijdstippen.
  • Wandel zoveel mogelijk alleen en niet in een groep.
  • Heb jij of heeft iemand uit je gezin griepverschijnselen of een verkoudheid? Blijf dan thuis.
  • Houd anderhalve meter afstand. Ook als je aan het wandelen, fietsen of hardlopen bent.
  • Blijf op de officiële wegen en paden: het broedseizoen van de vogels is begonnen.
  • Gooi je afval in een prullenbak. Of neem het mee naar huis.

Natuurgebieden zijn het eerste filter

Vitens is zuinig op zijn natuurgebieden. Hier wordt ons grondwater namelijk gefilterd door de natuur. Daardoor hoeven we maar weinig extra stappen te zetten voordat het grondwater als betrouwbaar drinkwater bij jou uit de kraan stroomt. En dat zorgt ervoor dat je kraanwater goedkoop blijft. Het is dus belangrijk dat onze natuur schoon blijft. Jij kan ons daarbij helpen. Houd je aan de regels van het RIVM en let erop dat er geen vervuilende stoffen in de bodem terechtkomen. Samen zorgen we goed voor de natuur en ons toekomstige drinkwater. Op deze pagina lees je meer over hoe Vitens grondwater oppompt in natuurgebieden om er drinkwater van te maken.

Risico op legionella door corona

Veel leidingen worden niet gebruikt vanwege de maatregelen op corona. Advies RIVM: kijk naar mogelijkheden om tappunten toch door te spoelen.
Pijl rechts

Coronavirus: drinkwater is veilig

De drinkwaterbedrijven verwachten geen problemen met de levering en kwaliteit van het drinkwater als gevolg van het coronavirus (COVID-19).
Pijl rechts

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.