1 minuut met Rian Kloosterman

Als wij de kraan opendraaien, dan stroomt er heerlijk fris water uit dat we zo kunnen opdrinken. Het smaakt zelfs lekker. Maar zonder dat we het weten, is er een team van specialisten bij Vitens keihard aan het werk om ons water zo lekker, gezond én veilig te houden. Eén van die specialisten is Rian.

Een slimme infrastructuur

Rian is senior adviseur strategie bij Vitens. Rian houdt zich in zijn dagelijkse werk bezig met de uitvoering van onze langetermijnvisie. Doel van deze visie is het creëren van een slimme infrastructuur die lang meegaat en die onze klanten 24/7 van betrouwbaar drinkwater voorziet. Onder infrastructuur vallen alle middelen waarmee we water winnen, zuiveren en leveren. Denk aan leidingen, productiebedrijven, zuiveringsinstallaties en winputten. De langetermijnvisie is de handleiding voor alle plannen, projecten en investeringen in die infrastructuur. Veerkracht is het sleutelwoord: we willen een infrastructuur waar we voor langere tijd op kunnen vertrouwen én die flexibel genoeg is om op tijd te kunnen reageren op (onverwachte) veranderingen.

Drukte in de ondergrond

Veel van die veranderingen kosten ruimte. En dat is direct ons grootste probleem. Vitens maakt drinkwater van grondwater. Om onze klanten – nu en in de toekomst - van betrouwbaar drinkwater tegen redelijke kosten te voorzien, moeten we onze grondwaterbronnen beschermen. Maar als we daarvoor ‘te veel’ ruimte eisen, komt onze omgeving in opstand. Daarom gaan we veel in gesprek met onder andere gemeenten en Provincies, over bijvoorbeeld onderwerpen als geothermie (aardwarmte).

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.