Vitens Evides International

Vitens Evides Internationaal 

Vitens heeft een schat aan waterkennis in huis. Via Vitens Evides International brengen we deze kennis en kunde naar landen in de wereld waar drinkwater geen vanzelfsprekendheid is. Onze collega-waterbedrijven Evides, Waterbedrijf Groningen, Waterleidingmaatschappij Limburg en PWN doen ook mee.

Onze eigen medewerkers worden uitgezonden naar bijvoorbeeld Mozambique, Kenia en Bangladesh. Daar helpen ze lokale drinkwaterbedrijven bij het verbeteren van hun waterleidingnetwerk, hun facturatiesysteem en technische en financiële systemen. Vitens draagt met Vitens Evides International bij aan een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: water en sanitatie voor iedereen.

Al sinds 2006 maakt Vitens Evides International het verschil. Dat doen we met geld van de moederbedrijven, aangevuld met bijdrages van donoren en fondsen. Ook de klanten van Vitens kunnen helpen; zij doneren via Water for Life.

Water for Life

Water for Life

Klanten van Vitens steunen Water for Life

Eén miljard mensen ter wereld hebben geen schoon water. Veel van hen – voornamelijk kinderen – sterven aan de gevolgen van vervuild water en slechte hygiëne. Vitens doet daar wat tegen, samen met haar klanten!

Vitens brengt haar kennis en kunde op het gebied van water naar de landen waar water en wc's niet vanzelfsprekend zijn. Zoals Mozambique, Kenia, Bangladesh en Kenia. Dat gebeurt via Vitens Evides International. Waar deze organisatie actief is, zet Water for Life kleinschalige projecten op, in dorpen en op scholen. De experts van Vitens Evides International zijn al ter plaatse en voeren de projecten uit: ze bouwen nieuwe tappunten, breiden het waterleidingnetwerk uit en zorgen voor huisaansluitingen en toiletten.

Klanten van Vitens helpen mee door via hun waterfactuur te doneren aan het klantenfonds Water for Life. Ook niet-klanten kunnen meedoen: zij doen een eenmalige gift of organiseren een actie. Sinds de oprichting in 2006 heeft Water for Life al meer dan 1.1 miljoen mensen bereikt met water en sanitaire voorzieningen.

Ik help mee!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 
Geef uw MVO-doelstellingen handen en voeten met Made Blue en Water for Life

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. U doet iets voor de maatschappij, maar het heeft ook meerwaarde voor uw organisatie. Hoe geeft u hier invulling aan? Vitens en Made Blue kunnen u hiermee helpen door mensen in ontwikkelingslanden toegang tot schoon drinkwater te geven. Made Blue spiegelt het water wat hier wordt bespaard, of verbruikt, met het beschikbaar maken van evenveel drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Water dat bijvoorbeeld nodig is om een kop cappuccino of een reep chocolade te maken, of water dat wordt bespaard in de productie of binnen uw organisatie, wordt door Made Blue 1-op-1 elders beschikbaar gemaakt.

Hoe werkt het?

Meet het waterverbruik of besparing van uw bedrijf, product of dienst.
Vertaal dit naar liters schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.
Investeer in tastbare drinkwaterprojecten in Afrika en Azië.
Communiceer over hoe elke gebruikte liter hier zorgt voor een liter daar.

Water for Life

Onze drinkwaterprojecten worden geïmplementeerd door Water for Life, een initiatief van drinkwaterbedrijven Vitens en Evides Waterbedrijf. Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheid is. Zie www.waterforlife.nl.

Wie kiest voor Made Blue?

Made Blue heeft al meer dan een miljard liter water gerealiseerd in ontwikkelingslanden, voldoende om meer dan honderdduizend mensen een jaar lang te voorzien. Namen als Quooker, Mövenpick, Electrolux: van wasserij tot zuivelproducent, van hotel tot ziekenhuis of luchthaven. Samen een uniek verhaal en drinkwater voor de wereld!

Hoe wordt uw bedrijf Made Blue?

Made Blue bepaalt samen met u de watervoetafdruk en vertaalt deze naar een passende boodschap voor uw producten of diensten. Deelnemers doneren voor de liters die zij willen spiegelen met drinkwater elders op aarde, vanaf € 1 per 5.000 liter. Deelnemers ontvangen jaarlijks een certificaat en diverse instrumenten om relaties en medewerkers te informeren.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.madeblue.org of www.waterforlife.nl. Uw Vitens relatiemanager praat u graag bij over de mogelijkheden. Hij/zij brengt u in contact met Made Blue voor een vrijblijvend gesprek over de kansen die een samenwerking biedt voor uw bedrijf.

Factsheet maatschappelijk verantwoord ondernemen

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.