Educatie

Online lessen

Vitens heeft een speciale website gemaakt voor kinderen: www.kraanwaterkennis.nl. De interactieve lessen zijn primair gericht op kinderen van groep 6 en 7 van het basisonderwijs.  U vindt er een uitgebreide bibliotheek over watergerelateerde onderwerpen en filmpjes en afbeeldingen met uitleg. Leerkrachten kunnen inloggen met het BRIN nummer voor een uitgebreide toelichting voor hun lessen.

Gastlessen

Vitens kiest er voor alleen aan de basisschoolgroepen 6 en 7  gastlessen te geven. Een les over het maken van water. De les duurt ongeveer 50 minuten en voorbereiding door de leerkracht is niet nodig. Een Vitens medewerker leert kinderen op een leuke en interactieve manier over kraanwater. Met een kraanwaterbox vol met leerzame waterproefjes en een interactieve quiz. 

 

Als leerkracht kunt u een gastles aanvragen op: www.kraanwaterschool.nl.

 

Spreekbeurt of werkstuk?

Op www.kraanwaterkennis.nl vind je alles over water; proefjes, waterweetjes, quizen en filmpjes!

 

Films over water maken: van bron tot tap

 

Het drinkwater dat bij u uit de kraan stroomt, komt uit een bron dicht bij u in de buurt. Uit een waterwingebied in uw omgeving. Vitens pompt het water op uit de grond en zuivert het om er schoon drinkwater van te maken. Bekijk hier in 10 fragmenten hoe Vitens water maakt: Van bron tot kraan Ook prima te gebruiken in de lessen!

 

Van bron tot kraan

 

Een productielocatie bezoeken

 

Drie keer paar jaar organiseert Vitens een open dag op een productielocatie in het Vitensgebied. Een moment voor u om te zien hoe Vitens water maakt. Buiten deze dagen om is het om veiligheidsredenen niet mogelijk een productielocatie te bezoeken. Houdt de site in de gaten voor de data en locaties voor 2018.

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.